Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Dündar:

Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Dündar: -Üreticilerimizin banka ve kooperatif borçları ertelenmeli


MARDİN (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Mehmet Ali Dündar, yangın ve şiddetli rüzgar nedeniyle mağdur olan üreticilerin, banka ve kooperatif borçlarının ertelenmesi gerektiğini söyledi.
     Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelinde yaşanan kuraklığın üretimde büyük kayıplara yol açtığını belirtti.
     Kuraklıktan 50den fazla ilin etkilendiğini savunan Dündar, şunları söyledi:
     Bakanlık kuraklıktan zarar gören çiftçilere yardım elini uzatarak, bu illerimizi afet kapsamına aldı. Mardin, bu yılın hububat hasadı döneminde şiddetli rüzgar ve yangınlarla karşı karşıya kaldı. Hasat edilemeyen arazilerdeki ürünün büyük bir kısmı, dökülerek heba oldu. Tarla yangınları on binlerce dönüm ekili alanı kül etti. Bunun yanında bahçe ve seralarda da ciddi zararlar oluştu.
     Dündar, yangın ve rüzgardan kaynaklanan zararların, Doğal Afetlerden Zarar Gören Çiftçilerin Desteklenmesi Hakkındaki Kanun kapsamı dışında olduğunu kaydetti.
     Mardinli çiftçilerin uğradığı zararın, yeni düzenlemenin dışında kaldığını vurgulayan Dündar, Ayrıca zararların çok büyük bölümü, üreticilerimizin sigortasının olmaması nedeniyle telafi edilemedi. Mardin çiftçimizin uğradığı bu doğal afetin telafisi için, bir defaya mahsus düzenleme yapılmalı. Hiç olmazsa üreticilerin banka ve kooperatif borçları ertelenmeli diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Ziraat Mühendisleri Odası Mardin Temsilcisi Dündar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER