Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar:

Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar: -Hilvana acilen modern bir hastane yapılmalı


ŞANLIURFA (A.A) - Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, ilçenin sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.
     Oda Başkanı İpar, yaptığı açıklamada, sağlıklı bir toplumun var olması için tedavide donanımlı hastane ile uzman hekimin büyük önem taşıdığını belirterek, köyleriyle birlikte 50 bin nüfusa sahip Hilvanın bu iki önemli unsura sahip olmadığı için büyük sıkıntı yaşadığını bildirdi.
     Hilvanda 112 Acil Servis Merkezinin bulunmadığını, ambulans yetersizliği nedeniyle de hastalara zamanında ve yeterli müdahalenin yapılamadığını savunan İpar, şöyle konuştu:
     Hilvan Devlet Hastanesi fiziki olarak yetersiz olduğu için acilen modern bir hastaneye ihtiyacımız var. Bunun yanı sıra mevcut hastanemizde uzman hekim yeterli düzeyde yok. Var olan uzman hekimlerimiz de Şanlıurfa ile diğer ilçelerden geçici görevle geldiği için yeterli verim alınamıyor. Bu nedenle hastalarımızı Şanlıurfaya götürmek zorunda kalıyoruz. Kısacası Hilvanın sağlık alanında büyük sıkıntı yaşıyor.
     Bir süre önce aralarında bazı sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı bir grup olarak sıkıntıların çözümü için imza kampanyası başlattık. Sağlık alanındaki sıkıntının kısa sürede çözümü için yetkililerden destek istiyoruz. Hilvana acilen modern bir hastane yapılmalı.
     İncirli Köyü Muhtarı Refik Salgut ise Hilvanın sağlık alanındaki sorunlarının çözümünün modern bir hastane olduğunu ifade ederek, Sağlık Bakanlığının Hilvana yeni bir hastane yapımını kararlaştırmıştı. Projesi bile çizilen bu hastanemizin acilen yapılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Hilvanda diyaliz ünitesi yok. Diyaliz hastalarımız büyük zorluk yaşıor diye konuştu.
     Bu arada ilçe genelinde toplanan 930 imzanın da Kamu Hastaneleri Birliği yetkililerine teslim edildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER