Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Töremen: -Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığı tek bir nedenden kaynaklanmıyor


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Töremen, Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığının tek bir nedenden kaynaklanmadığını bildirdi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Töremen, kentin eğitimde neden başarısız olduğu ve bu konuda neler yapılabileceğiyle ilgili bir çalışma yaptı.
     Yaptığı çalışma sonucunda, Gaziantepte derslik başına düşen öğrenci sayısının LYSde başarılı olan illere göre oldukça yüksek olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Töremen, şunları kaydetti:
     Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığı tek bir nedenden kaynaklanmıyor. Bunun çeşitli nedenleri var. 2012 LYS sonuçlarına göre Gaziantepin en başarısız olduğu puan türü TS olurken bu puan türü okuma alışkanlığı, okuduğunu anlayabilme, analiz ve sentez yeteneğiyle ilgili. Öğrencilerin kitap okuma, kütüphanelerde tarama yapma alışkanlıklarının akademik başarıda önemli bir noktadır. Gaziantepte yalnızca 4 kütüphane ve 20 civarında çoğu kırtasiye ağırlıklı kitapçı bulunuyor. Bu sayı il nüfusuyla karşılaştırıldığında oldukça yetersiz.
     Öğrencilerin başarılarıyla okul-aile işbirliği arasında pozitif korelasyon olduğunu aktaran Töremen, ailelerin şehirde verilen eğitim seminerlerine gerekli katılımı göstermediğini aktardı.
     Gaziantepin eğitim seviyesinin düşük olmasının bir başka nedenini de meslek liselerinin azlığına bağlayan Töremen, Gaziantep sanayisinin başarılı olduğu alanlar dikkate alındığında, meslek liselerinin sayısının artırılması yararlı olacaktır değerlendirmesini yaptı.
     Töremen, Gaziantepte ailelerin çocuklarını okutmak istemediğini iddia etti.
     Öte yandan, ikinci iş yaparak ek gelir sağlamaya çalışan öğretmenlerin durumuna da değinen Töremen, öğretmenlerin durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini ve öğretmenlerin mesleğinin dışında başka bir işe odaklanmamasının eğitimde kaliteyi artıracağı kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER