Zonguldakta avukatlara yapılan saldırı

Zonguldakta avukatlara yapılan saldırı -Zonguldak Baro Başkanı Ertem: -Baro olarak yapılan saldırıyı kınıyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, baro avukatlarından Celal ve Görkem Çeçeye yönelik saldırıyı kınadı.
     Baro Başkanı Ertem, Zonguldak Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Celal ve Görkem Çeçenin mesleklerini yürüttükleri sırada 2 Kasımda uğradıkları hakaret ve darp eylemini kınadıklarını söyledi.
     Avukatlık mesleğinin, adaletin sağlanması yanı sıra müvekkillerinin menfaatlerinin korunması amacına yönelik gerçekleştirildiğini anımsatan Ertem, şöyle konuştu:
     Karşılaştığımız bu olay salt görevi sebebiyle mesleki faaliyetini yürüttüğü sırada meslektaşımıza yönelik kabul edilemez hukuk dışı ve görevin yapılmasını engellemek amacıyla gerçekleştirilen bir eylemdir. Herkes bilmelidir ki, hukuksuzluk talep edenler bir gün hukuka sığınmak zorunda kalabilirler. Avukatlara karşı girişilen saldırılar ne yazık ki günümüzde sürmektedir. Yakın bir geçmişte bunun örneklerini yaşadık. Ülkemizde avukatların görevlerini yapmasının engellenmesi ve yargısal kamu hizmetinin sınırlandırılması maksadına yönelik hukuk dışı fiiller artış eğilimindedir. Buradan toplumsal güvenliğin sağlanması adına gerekli tedbirlerin alınması gerekliliğine bir kez daha vurgu yapmak istiyoruz. Zonguldak Barosu olarak yapılan saldırıyı yakından takip ediyoruz ve avukatlar Celal ve Görkem Çeçeye yapılan saldırıyı kınıyoruz.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta avukatlara yapılan saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER