Zonguldakta bozuk yol protestosu

Zonguldakta bozuk yol protestosu -Çaydamar Mahallesindeki esnaf ve vatandaşlar mahalle yolunun bakımsız, çukurlarla dolu olduğunu öne sürerek belediyeyi protesto etti -Belediye Başkanı Akdemir: -Bundan sonra yollarda su biri


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakın Çaydamar Mahallesindeki esnaf ve vatandaşlar mahalle yolunun bakımsız, çukurlarla dolu olduğunu öne sürerek belediyeyi protesto etti.
     Esnaf ve vatandaşlar mahalle girişinde toplanarak Zonguldak Belediyesini protesto etti. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.
     Mahalle muhtarı Mehmet Zamandan yolun durumuyla ilgili bilgi alan vatandaşlar, daha sonra Belediye Başkanı Muharrem Akdemirin gelerek bilgi vermesini istedi.
     Belediye Başkanı Akdemiri telefonla arayan muhtar Zaman, Çaydamar Mahallesine gelerek esnafa ve vatandaşlara yolla ilgili çalışmalar hakkında bilgi vermesini talep etti.
     Olay yerine gelen Akdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, yol çalışması konusunda ihale sürecini beklediklerini ve sürecin biraz uzun sürdüğünü söyledi.
     Yetkili şirketle konuyu konuştuklarını ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:
     Mahallelinin şikayetleri üzerine şirket yetkililerine artık burada ne olursa olsun yolun yapımına başlanacağını söyledim. Onlar da hemen sözleşmeyi imzaladılar. Geçtiğimiz hafta çalışmalara başlamalarını istedik. Ancak firma bugün çalışmalara başladı. Ankara Köprübaşından bu tarafa çalışmalara başlandı. Esnaf arkadaşlarımızın bu durumdan haberi yoktu. Yol boyunca güzel bir parke döşenecek. Mahallemiz altyapısıyla güzel olacak. Bundan sonra yollarda su birikintisi görmeyeceğim. Esnafımız da, mahallelimiz de görmeyecek. Bu çalışmalar 1 milyon liraya mal olacak. Çalışmalar bittiğinde de esnafımız bize teşekkür edecek.
     Mahalle muhtarı Zaman da mahallede çalışmaların başladığını belirterek, Yapılan çalışmalarda bu tarafa gelinmediği için vatandaşın ve esnafın tepkisi var. Bu yoldan bin öğrencimiz sadece bir okula gidiyor. Şu anda yolda geçecek yerimiz yok. Vatandaşa ne kadar yolların yapılacağını anlatmaya çalıştıksa da olmadı. Vatandaşlar ve mahalle esnafı yolu kestiler. Haklı olarak kestiler. Yollar bozuk olduğu için kimse bu tarafa girmek istemiyor. Buranın bir an önce yapılması gerekiyor diye konuştu.
     Esnaf ve vatandaşlar Belediye Başkanı Akdemirin konuşmasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta bozuk yol protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER