Zonguldakta büyükşehir olmak için birlik çağrısı

Zonguldakta büyükşehir olmak için birlik çağrısı -Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Çiloğlu: -Zonguldak, Bartın ve Karabükü kapsayan güçlü ve etkili bir lobimiz olsaydı büyükşehir


ZONGULDAK (A.A) - Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Zonguldak, Bartın ve Karabükü kapsayan güçlü ve etkili bir lobimiz olsaydı büyükşehir fikrinin hayata geçmesi daha kolay olabilirdi dedi.
     Çiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak, Bartın ve Karabükün birlik olması gerektiğini, üç ilin kültürleri ve kaderlerinin aynı olduğunu belirtti.
     Lobi ve lobicilik konusunda başarı elde edilebilmesi için Zonguldak, Bartın ve Karabükteki sivil toplum kuruluşlarından oluşan platformlar, federasyonlar ve konfederasyonlar oluşturulması gerektiğini ifade eden Çiloğlu, şunları kaydetti:
     Ayrıca Ankara, İstanbul ve diğer büyük kentlerimizde bu birlik doğrultusunda oluşumlar kurmak için gayret sarf etmeliyiz. Bu doğrultudaki bütün oluşumların Ankarada bir çatı altında toplanması için çaba sarf etmeliyiz. Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptanın ortaya attığı büyükşehir fikri özellikle Zonguldak ve Bartın halkı tarafından olumlu karşılanmış bölgeye bir heyecan oluşturmuştur.
     Zonguldak, Bartın ve Karabükü kapsayan güçlü ve etkili bir lobimiz olsaydı büyükşehir fikrinin hayata geçmesi daha kolay olabilirdi. Özellikle belirttiğimiz gibi lobinin Ankara ayağı hayati önem taşımaktadır. Doğal olarak Ankara merkezli ve özellikle güçlü otoritelere sahip Zonguldak sevdalılarına, önemli görevler düşmektedir. Stratejik olarak önümüze büyük bir hedef koymamız bu konuda faaliyet gösterecek arkadaşlar için, oldukça önemli bir moral destek olacaktır. Bu konuda ilk hedefimiz büyükşehir projesi olmalıdır. Güçlü lobisi olan güçlü büyük Zonguldak özleminin gerçekleşmesi için hep birlikte el ele verip, yeni bir başlangıç yapalım.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Zonguldakta büyükşehir olmak için birlik çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER