Zonguldakta sismik ve jeolojik yöntemlerle inceleme

Zonguldakta sismik ve jeolojik yöntemlerle inceleme protokolü imzalandı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak Valiliği ve Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) arasında kentte iki mahallede sismik ve jeolojik yöntemlerle inceleme yapılmasıyla ilgili protokol imzalandı.
     Zonguldak Valilisi Erol Ayyıldız, imza törende yaptığı konuşmada, İncivez ve Bahçelievler mahallelerinde zemin hareketlerinin gerçekleştiğini ve bunun nedenleriyle ilgili araştırmanın söz konusu olmadığını söyledi.
     Söz konusu iki mahalle üzerinde yapılaşmalar olduğunu ve zaman zamanda göçmelerin meydana geldiğini dile getiren Ayyıldız, şöyle konuştu:
     Bu göçmeler sonucu üzerinde yaşanan insanlar tedirgin oluyor. Sebep ve nedenleri konusunda da ellerinde bir çalışma olmayınca yetkililerde adım atma konusunda zorlanıyorlar. Dolayısıyla valiliğimizce mutlaka bir çalışma yapılması gereği ortaya çıktı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından belli bir ödenek istenerek üniversitelerimizde, donanımlarıyla ve bilim adamlarıyla sismik ve jeolojik yöntemlerle inceleme konusunda bizlere yardımcı olacağını ve hizmetlerinden faydalanabileceğimizi ilettiler. Bu çalışma sonucunda da İncivez ve Bahçelievler Mahallerindeki bu boşlukların sebep ve nedenleri ortaya konulması amacıyla inceleme başlatılacak.
     BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, söz konusu yerleşim bölgelerindeki zemin hareketlerinin sismik ve jeolojik yöntemlerle araştırılacağını belirtti.
     (MUH-FER-NER)
<< Önceki Haber Zonguldakta sismik ve jeolojik yöntemlerle inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER