Zonguldaktaki suç örgütüne yönelik operasyon

Zonguldaktaki suç örgütüne yönelik operasyon -Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçilere sahte evrak düzenleyerek bankadan kredi çekmelerini sağladıkları iddiasıyla aralarında Yer Altı Madenciler Derneği Başkanı Serdar Dnin


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçilere sahte evrak düzenleyerek bankadan kredi çekmelerini sağladıkları iddiasıyla aralarında Yer Altı Madenciler Derneği Başkanı Serdar D ile doktor ve banka görevlilerinin bulunduğu sanıklarla ilgili iddianame kabul edildi.
     Serdar D. başkanlığında, T.B, Z.A ve Y.D tarafından kurulan Yer Altı Madenciler Derneğinin sahte evrak düzenlediği iddiasıyla 13 Haziran 2011de yapılan operasyon kapsamında yürütülen soruşturmada, 217 kişi hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.
     Operasyonla ilgili Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede örgüt lideri olduğu ileri sürülen tutuklu sanık Serdar D ile örgüt yöneticileri oldukları iddia edilen diğer tutuklu sanıklar T.B, Z.A ve Y.Dnin, TTKda çalışan, borçları ve ücretlerinin yetersizliği nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen 192 işçiye usulsüz kredi kullandırarak 8 bankayı zarara uğrattıkları belirtildi.
     İddianamede ayrıca şüphelilerin, kefil temin ederek bankalardan kredi çekmelerinin sağlandığı, her işçi için ortalama yüzde 10 komisyon, kefil başına da bin lira ücret aldıkları ve bankaların Zonguldaktaki şubelerinden kredi alamayınca, İstanbul ve Ankaradaki banka şubelerine başvurarak kredileri çektikleri bilgisine yer verildi.
     Savcılık, tutuklu sanıklar Serdar D, T.B, Z.A ve Y.D için, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 103er yıl hapis cezası istedi.
     Örgüte üye oldukları ileri sürülen 68 sanık hakkında, örgüt üyesi olmak, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan 15er yıl, diğer sanıklar için de 12şer yıl hapis cezası istendi.
     Zonguldakta, 13 Haziran 2011de Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçilere sahte evrak düzenlenerek bankadan kredi çekildiği iddiasıyla operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında 192si işçi 217 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 4ü tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Zonguldaktaki suç örgütüne yönelik operasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER