Zülfü Livaneli, Çeşmede konser verdi

Zülfü Livaneli, Çeşmede konser verdi -Konser öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Livaneli: Konserleri, 5 yıl önce bitirme kararı almıştım, ama bitiremedim, çekilemedim sahneden. Artık üç kuşak söyledi, dördüncü kuşağa geçti


İZMİR (A.A) - Konser programlarına 5 yıl önce son verme kararının ardından bu yıl yeniden hayranlarını yeniden sahnede selamlamaya başlayan Zülfü Livaneli, Çeşmede konser verdi.
     Livaneli, Çeşme Amfi Tiyatroda verdiği konserle yakalaşık 5 bin hayranıyla buluştu. Ünlü müzisyen, konser öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çeşme ile ilgili güzel anıları olduğunu ve burada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Konser programları düzenlemeyi 5 yıl önce bitirme kararı aldığını, ancak yeni kuşaklardan gelen yoğun istek üzerine yeniden sahnelere döndüğünü ifade eden Livaneli, şunları söyledi:
     Konserleri, 5 yıl önce bitirme kararı almıştım, ama bitiremedim, çekilemedim sahneden. Artık üç kuşak söyledi, dördüncü kuşağa geçti türkülerim. Özellikle gençlerden, biz büyüklerimizden çok duyduk dinledik, ama sizi sahnede göremedik diyen çok fazla sayıda e-postalar aldım. Bunun üzerine bu yıl mayıstan ekime kadar 40 konser vereceğim. Demek ki insanların ihtiyacı var böyle güneş toplamaya, böyle şarkılar söylemeye. Konserlerime daha çok bu şarkılarla büyümüş insanlar geliyor. Burada şarkıyla birlikte beste de önemli. Bu besteler umarım benden sonra da yaşayacak, söylenmeye devam edecek. Bunun son örneğini zaten Kuruçeşme Arena konserinde gördük. Benim Melekler Korosu dediğim 5-15 yaş arası 50 kişilik bir çocuk korosu şarkılarıma eşlik etti. Çocukların ağzından şarkılarımı duyunca çok duygulanıyorum, çok etkileniyorum.
     Açıklamalarının ardından sahneye çıkarak hayranlarını Merhaba şarkısıyla selamlayan Livaneli, yaklaşık 2 saat süren konserinde, Güneş Topla Benim İçin, Yiğidim Aslanım, Böyledir Bizim Sevdamız, Kan Çiçekleri, Karlı Kayın Ormanı, Leylim Ley, Sevda Değil gibi klasikleşmiş eserlerinin yanı sıra Sevdalı Başım, Ege adlı yeni şarkılarını da seslendirdi.
     Konseri, Çeşme Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş da izleyenler arasında yer aldı.
     Bu arada, konser öncesinde amfi tiyatro girişinde Balbaya Özgürlük Girişimi Üyeleri adıyla bir araya gelen grup tarafından açılan stantta, Ergenekon davası tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbayın, Çeşmeye ilişkin kaleme aldığı belirtilen mektubu dağıtıldı.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Zülfü Livaneli, Çeşmede konser verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER