Zonguldaklı öğretmenin hazırladığı görsel eğitim materyalleri ve interaktif zeka oyunları, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) Eğitim Bilişim Ağı'nda(EBA) içerik olarak yer alması kararı alındı. 17 yıllık matematik öğretmeni Namık Karayanık(38), amacının öğrencilere dersi sevdirecek görsel materyal projeleri geliştirdiğini kaydetti.
Ankara'da yapılan konferansa, Zonguldak'tan sorgulamaya dayalı öğretim etkinliği proje sunumu yapmak üzere ortaöğretim düzeyinde Atatürk Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Namık Karayanık, ortaokul düzeyinde ise Türkali Ortaokulu Matematik Öğretmeni Zeliha Çakır katıldı.
MEB'in Başkent Öğretmenevi'nde, öğrencilere fen ve matematik eğitiminde sorgulamaya dayalı etkinlikler yaptıran 180 öğretmen arasında bilgi, deneyim ve materyal paylaşımı için 'Scientix Fen ve Matematik Eğitim Konferansı'nda Karayanık'ın projeleri ilgi odağı oldu. Namık Karayanık'ın sunum etkinliği 'Tekrarlı Permütasyondan Üçlü Fibonacciye Geçiş' adıyla ilgi çeken projeler arasında yer aldı.
Karayanık, konferansa katılan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş ve Daire Başkanlarının özel izni ve talebiyle 3 farklı sunum odalarında katılımcılara ve Fatih Projesi EBA yetkililerine, hazırlamış olduğu ders içi görsel eğitim materyallerini ve kendi geliştirdiği interaktif zeka oyunlarını sundu.
Tanıtım sonucunda Karayanık'ın çalışmaları EBA'da içerik olarak tüm öğretmenlerin kullanımına sunulması kararı alındı. EBA Matematik içeriği yetkilisi Yücel Çetin de Namık öğretmene eğitime sunduğu farklı çalışmaları nedeniyle teşekkür etti.
KARAYANIK: AMACIM ÖĞRENCİLERİN EĞLENEREK ÖĞRENMESİNİ SAĞLAMAK
Konferansın ardından döndüğü Zonguldak'ta çalışmaları hakkında bilgi veren Karayanık, şunları söyledi: "Amacım eğitim öğretimde derslerin görsel destekli işlenmesi ve özellikle ortaokuldaki seçmeli zekâ oyunları ve satranç derslerinde kullanılmak üzere interaktif ders materyalleri geliştirmek. Böylelikle öğrencileri teorik anlatımla dersin sıkıcılığından kurtararak görsel destekli ders işlenişiyle kalıcı öğrenmelerini sağlamak. Ayrıca oyun içinde matematik temalı zekâ oyunları ile öğrencilerin akıl yürütme ve muhakeme gücü yeteneklerini geliştirmek. Ben bu amaçla yıllardır projeler geliştiriyorum. Bu projeler bakanlık düzeyinde ilgi gördü. İnşallah ülkemize bu çalışmalarla hizmet ederiz" CİHAN